Infrarood verwarmen

Besparend, Modern en Duurzaam. 

Infraroodpanelen worden steeds populairder. Logisch, want ze hebben talloze voordelen. Ook in kantoren zien we tegenwoordig steeds vaker een vorm van infrarood verwarming. Dit zijn immers vaak plekken waar veel mensen op verschillende tijdstippen werken. Zo kan de warmte van een infraroodpaneel van Infraheater optimaal worden benut.
Infraroodverwarming is ook zeer geschikt voor installatie in huis. Het is vaak veel energiezuiniger en gezonder dan bijvoorbeeld centrale verwarming.
In nieuwbouwwoningen worden daarom steeds vaker infraroodpanelen toegepast. Zijn er echt alleen maar voordelen? De lijst met voordelen is in ieder geval veel langer dan de lijst met nadelen.

 

Besparen op jouw energierekening met infrarood verwarming

Bij juist gebruik van infrarood verwarming kunt u tot wel 50% besparen op energiekosten ten opzichte van conventionele centrale verwarming. Kosten besparend, zuinig en duurzaam in verbruik.

Dat is nog niet alles, met infrarood panelen bespaart u ook op installatie- en onderhoudskosten. Het plaatsen van elektrische heaters met infraroodstraling, ook wel IR panelen of verwarmings panelen genoemd.

eenvoudig en snel, daarnaast heeft de infrarood heater geen bewegende onderdelen waardoor er geen onderhoud nodig is. Ook hoef je geen water bij te vullen of het systeem te ontluchten.
Met infrarood panelen geniet je van een onderhoudsvrij leven. Profiteer van de krachtige en efficiënte verwarming van infrarood panelen.

Infrarood panelen zijn veel energiezuiniger dan conventionele verwarmingssystemen. De panelen zijn veel efficiënter. Hierdoor is het mogelijk om de verwarming lager te zetten. Hierdoor is er door het hele huis een aangename warmte te voelen, ook bij een lagere kamertemperatuur. Dit bespaart jaarlijks tot wel 7% op je energie rekening, met zonnepanelen op het dak neemt dit nog meer toe.

Zoals gezegd komt dit omdat er geen convectie is. Hoeveel energie u kunt besparen, hangt natuurlijk af van de grootte van de ruimte. Daarnaast moet u ook rekening houden met het isolatieniveau. Hoe beter de isolatie, hoe minder hard de infraroodpanelen hoeven te werken.

 

Overstappen van verwarmen op gas naar elektrisch verwarmen?

Door de hoge gasrekening willen steeds meer mensen overstappen op elektrisch verwarmen, maar wat is hierin de beste keuze? Tegenwoordig kan je op talloze verschillende manier je huis elektrisch verwarmen. In het overzicht hieronder zie je de vershillende mogelijkheden hierin en hoe energiezuinig wat is.

 

Type elektrische verwarming

Hoe energiezuinig?

Infrarood verwarming Zeer energiezuinig
Accumulatieverwarming Zeer energiezuinig
Elektrische convectoren Gemiddeld verbruik
Elektrische kachel Niet energiezuinig als hoofdverwarming
Lucht-Lucht warmtepomp Zeer energiezuinig
Keramische verwarming Niet energiezuinig

Voordelen van infrarood verwarming.

De voordelen van een infrarood kachel zijn groot. De meesten van ons hebben ervaring met infrarood verwarming, dat oranje oplicht en geweldig is voor het krachtig verwarmen van mensen die bijvoorbeeld buiten zitten op het terras, maar dit is een ongeschikte golflengte om uw huis mee te verwarmen. Voor infrarood verwarming binnen wordt gebruik gemaakt van langgolvige oppervlakteverwarming.

Infraroodpanelen hebben veel voordelen voor de gezondheid, zoals een goede luchtvochtigheid, geen droge lucht meer, schimmels die niet meer op de muren kunnen ontstaan. Een ander voordeel is dat het ook een positief effect heeft op de bloedsomloop stimulatie. Daarnaast ontspant de infrarood straling van het infrarood paneel verkrampte spieren en verlicht het reumapijn.

De voordelen van onze infrarood panelen.

 • Geen onderhoud
 • Lage aanschafkosten
 • Eenvoudige installatie
 • Betrouwbare en duurzame elektrische verwarming
 • Gasloze verwarming
 • Stil en geurloos
 • Geen CO2-uitstoot in combinatie met groene stroom
 • Geen stof in de lucht door circulatie.
 • Correcte luchtvochtigheid in de ruimte
 • Ruimtebesparend dankzij slanke verwarmingsplaat.
 • Lange levensduur 
 • zeer efficiënte verwarmingstechniek
 • comfortabele directe warmte
 • Te bedien vanaf handig app