De voordelen van infrarood verwarmen

Infraroodstralingspanelen zetten elektriciteit om in stralingswarmte. In tegenstelling tot andere systemen (bv. een warmtepomp) verwarmen IR-panelen niet de lucht maar objecten en personen binnen een stralingsbereik van ongeveer drie meter.

 • Op afstand temperatuur regelen en instellen

  Het infrarood paneel is ook te bedienen met een app op je smartphone. Hiervoor moet de infrarood heater verbonden zijn met een WIFI modem. Met de app tuyasmart of smart life kan je het infrarood paneel bedienen door het op de gewenste temperatuur of wekelijkse timer te progameren. Ook is het infrarood paneel met een afstandsbediening te bedienen.

 • Kostenbesparend

  Jouw huis verwarmen zonder gas? Dan zijn infraroodpanelen een duurzame en goedkopere verwarmingsoplossing. Een infrarood kachel in combinatie met stroomvoorzienig via zonnepanelen op het dak kan je zo tot honderden euro's per jaar besparen. Elektrisch verwarmen via infrarood verwarming is een alternatief voor gas. Elektrisch verwarmen en infrarood verwarmen zijn de toekomst, gecombineerd met zonnepanelen of groene stroom.

 • CO2 neutraal

  Infrarood panelen stoten geen CO2 uit. Het gebruik van infrarood verwarming in combinatie met zonnepanelen is een milieuvriendelijk alternatief. Dat maakt het goedkoper en duurzamer. Stop dus met verwarmen via de centrale verwarming.

 • Snelle opwarmtijd

  Onze infrarood panelen zijn binnen 5 tot 10 minuten direct opgewarmd. Je hoeft dus niet meer lang te wachten om opgewarmd te worden als je thuis komt na een lange dag werken. Thuiskomen en direct de warmte voelen van de infrarood panelen? Met onze handige app kan je vanaf je smartphone de panelen al aanzetten voor dat je thuis bent. Zo kom je binnen in een aangename ruimte.

 • Gezond binnenklimaat

  Verwarmen met infrarood verwarmingspanelen heeft vele voordelen, bijvoorbeeld door een lage luchtcirculatie. De lucht is schoon omdat deze niet wordt verstoord door opstijgend stof en bacteriën. Vooral allergie- en mensen met astma hebben hier veel baat bij.

 • Zuinig in gebruik

  Door de hoge gasprijzen is elektrisch verwarmen steeds populairder geworden. Maar wat is daarin je beste optie? Er zijn tegenwoordig steeds meer manieren om elektrisch te verwarmen. Recentelijk wordt steeds vaker infrarood verwarming als warmtebron gebruikt en wij snappen wel waarom. Het is namelijk een van de zuinigste manieren om te verwarmen helemaal in combinatie met zonnepanelen.